Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoeveel Calorieën Zitten Er In Komkommer? Een Gezonde Snack!

Hoeveel Calorieën Zitten Er In Komkommer? Een Gezonde Snack!

How Many Calories Are In Cucumber

Hoeveel Calorieën Zitten Er In Komkommer? Een Gezonde Snack!

How Many Calories Are In Cucumber

Keywords searched by users: hoeveel calorieën zitten er in komkommer voedingswaarde komkommer met schil, kcal komkommer met schil, komkommer kcal 100g, hoeveel gram is een komkommer, hoeveel calorieën in tomaat, kcal komkommer zonder schil, hoeveel calorieën in paprika, kcal sla

Wat is komkommer?

Komkommer, ook wel bekend als Cucumis sativus, is een populaire groente die behoort tot de komkommerfamilie. Het heeft een verfrissende en knapperige textuur en een milde smaak. Komkommer wordt vaak rauw gegeten en is een veelvoorkomend ingrediënt in salades, sandwiches en dips.

Naast de gewone komkommer zijn er ook andere variëteiten, zoals gele komkommer, mini-komkommer en schijfkomkommer. Ze worden allemaal gekenmerkt door hun hoge watergehalte en voedingswaarde.

Hoeveel calorieën bevat komkommer?

Als het gaat om calorieën, is komkommer een uitstekende keuze voor diegenen die op hun calorie-inname letten. Komkommers zijn namelijk zeer laag in calorieën.

Een gemiddelde komkommer, inclusief schil, bevat ongeveer 45 kilocalorieën. Als je de schil verwijdert, bevat dezelfde komkommer ongeveer 34 kilocalorieën. Dit betekent dat een hele komkommer minder dan 50 kilocalorieën bevat, wat het een ideale keuze maakt voor diegenen die willen afvallen of hun calorie-inname willen beperken.

Om het in perspectief te plaatsen, een tomaat bevat ongeveer 18 kilocalorieën per 100 gram, terwijl een paprika ongeveer 27 kilocalorieën bevat. Daarom is komkommer een geweldige optie als je op zoek bent naar een lichte, caloriearme groente.

Komkommer als onderdeel van een dieet

Vanwege het lage caloriegehalte en het hoge watergehalte zijn komkommers een goede keuze om op te nemen in een caloriearm dieet. Ze kunnen helpen om een verzadigd gevoel te geven zonder veel calorieën toe te voegen.

Veel mensen kiezen ervoor om komkommer te eten als tussendoortje, omdat het een gezonde snackoptie is die weinig calorieën bevat. Een halve komkommer bevat slechts ongeveer 26 kilocalorieën, waardoor het een goede keuze is voor degenen die willen afvallen.

Bovendien is komkommer ook rijk aan voedingsvezels, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een langdurig verzadigd gevoel kan geven.

De voedingswaarde van komkommer

Komkommers bieden niet alleen weinig calorieën, maar zijn ook rijk aan voedingsstoffen. Ze zijn een goede bron van vitamine K, vitamine C, vitamine A, foliumzuur en kalium. Bovendien bevatten ze antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het behoud van een gezond immuunsysteem.

Hier is een overzicht van de voedingswaarde van komkommer per 100 gram:

– Calorieën: 13 kcal
– Koolhydraten: 2,2 gram
– Vet: 0,1 gram
– Eiwit: 0,7 gram
– Vezels: 0,5 gram
– Vitamine K: 16,4 microgram
– Vitamine C: 2,8 milligram
– Vitamine A: 10 microgram
– Foliumzuur: 7 microgram
– Kalium: 147 milligram

Het koolhydraatgehalte van komkommer is laag, waardoor het een geschikte groente is voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Gezondheidsvoordelen van komkommer

Naast het lage caloriegehalte en de voedingswaarde biedt komkommer ook verschillende gezondheidsvoordelen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

1. Hydratatie: Vanwege het hoge watergehalte kan het eten van komkommers helpen bij het hydrateren van het lichaam en het handhaven van een gezonde vochtbalans.

2. Gewichtsbeheersing: Door het lage caloriegehalte en hoge vezelgehalte kunnen komkommers helpen bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing.

3. Spijsvertering: De vezels in komkommers kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het voorkomen van constipatie.

4. Gezonde huid: Het hoge watergehalte en de voedingsstoffen in komkommers kunnen bijdragen aan een gezonde huid door hydratatie en voeding.

5. Ontstekingsremmende eigenschappen: Komkommers bevatten antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

6. Bloeddrukregulatie: Het hoge kaliumgehalte in komkommers kan bijdragen aan het handhaven van een normale bloeddruk.

Bereidingsmogelijkheden met komkommer

Komkommer kan op verschillende manieren worden bereid en gegeten. Enkele populaire bereidingsmogelijkheden zijn:

– Rauw: Snijd de komkommer in dunne plakjes en voeg ze toe aan salades, sandwiches of wraps voor een knapperige textuur en verfrissende smaak.
– Gedipt: Snijd de komkommer in reepjes en serveer ze met een dip zoals hummus, tzatziki of guacamole.
– In een smoothie: Voeg komkommer toe aan je favoriete smoothie voor een extra dosis hydratatie en voedingsstoffen.
– In een salade: Maak een verfrissende salade met komkommer, tomaat, feta en olijven voor een heerlijk bijgerecht.
– In een drankje: Blend komkommer met wat water, citroensap en munt voor een verfrissende drank.

Tips voor het kopen en bewaren van komkommer

Hier zijn enkele handige tips voor het kopen en bewaren van komkommer:

– Kies stevige exemplaren: Bij het kopen van komkommer, kies exemplaren die stevig aanvoelen en geen zachte plekken of verkleuringen hebben.

– Bewaar in de koelkast: Komkommers kunnen het beste in de koelkast worden bewaard om hun knapperigheid en frisheid te behouden. Verpak ze in plasticfolie of een luchtdichte zak om uitdroging te voorkomen.

– Gebruik binnen enkele dagen: Hoewel komkommers redelijk lang meegaan, is het het beste om ze binnen 3-5 dagen te gebruiken om de beste smaak en textuur te behouden.

Andere gezonde eigenschappen van komkommer

Naast het lage caloriegehalte en de voedingswaarde hebben komkommers nog andere gezonde eigenschappen. Ze zijn onder andere:

– Verfrissend: Komkommers hebben een verfrissende en hydraterende werking, vooral tijdens warme zomerdagen.

– Verzadigend: Het hoge watergehalte en de vezels in komkommers kunnen bijdragen aan een verzadigd gevoel en het voorkomen van overeten.

– Weinig zout: Komkommers bevatten van nature weinig natrium, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die een natriumarm dieet volgen.

– Makkelijk te verbouwen: Komkommers zijn ook gemakkelijk te kweken in een tuin of op een balkon, waardoor ze een betaalbare en toegankelijke groente zijn.

Al met al is komkommer een gezonde groente die weinig calorieën en veel voedingsstoffen bevat. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op hun calorie-inname letten, willen afvallen of gewoonweg willen genieten van een gezonde en verfrissende groente. Voeg komkommers toe aan je maaltijden, salades en snacks om te profiteren van hun voedingswaarde en gezondheidsvoordelen.

FAQs:

1. Wat is de voedingswaarde van komkommer met schil?
Komkommer met schil bevat ongeveer 45 kilocalorieën per 100 gram.

2. Hoeveel kilocalorieën zitten er in een komkommer?
Een gemiddelde komkommer, inclusief schil, bevat ongeveer 45 kilocalorieën. Zonder schil bevat dezelfde komkommer ongeveer 34 kilocalorieën.

3. Hoeveel gram is een komkommer?
De grootte van een komkommer kan variëren, maar een gemiddelde komkommer weegt meestal tussen de 250 en 350 gram.

4. Hoeveel kilocalorieën zitten er in 100 gram komkommer?
100 gram komkommer bevat ongeveer 13 kilocalorieën.

5. Hoeveel kilocalorieën zitten er in een tomaat?
Een tomaat bevat ongeveer 18 kilocalorieën per 100 gram.

6. Hoeveel kilocalorieën zitten er in een paprika?
Een paprika bevat ongeveer 27 kilocalorieën per 100 gram.

7. Hoeveel kilocalorieën zitten er in sla?
Sla bevat ongeveer 14 kilocalorieën per 100 gram.

8. Hoeveel kilocalorieën zitten er in komkommer zonder schil?
Een komkommer zonder schil bevat ongeveer 34 kilocalorieën per 100 gram.

Bronnen:
– Calorieën in komkommer – Tommies snackgroenten
– Gezonde Tussendoortje 0 – 99 kcal – The Jim Fitness
– Afvallen met het komkommer dieet • FormaFast maaltijdvervangers
– Komkommers: waarom zijn ze gezond? – Etos
– Het Aantal Calorieën In Groente – Shakeplus
– Dit is de hitlijst van groenten met de minste calorieën – Would Be Chef

Categories: Delen 27 Hoeveel Calorieën Zitten Er In Komkommer

How Many Calories Are In Cucumber
How Many Calories Are In Cucumber

Komkommers bevatten per 100 gram maar 13 kilocalorieën. De snackkomkommers van Tommies bevatten per snackkomkommer ongeveer 3 kcal.Komkommer bestaat voor 98% uit water. Komkommer mag je onbeperkt eten, omdat het zo weinig calorieën bevat. Eet gerust een hele als tussendoortje, of een halve met eventueel een extra tussendoortje erbij. Een halve komkommer bevat 26 calorieën.Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.

Hoeveel Kcal Heeft Een Halve Komkommer?

Een halve komkommer bevat slechts 26 calorieën. Komkommer bestaat voor 98% uit water, waardoor het een zeer laag caloriegehalte heeft. Dit betekent dat je komkommer onbeperkt kunt eten zonder je zorgen te maken over de calorieën. Je kunt bijvoorbeeld een hele komkommer als tussendoortje eten, of een halve komkommer met een extra tussendoortje erbij voor wat extra smaak en vulling.

Hoeveel Komkommers Mag Je Op Een Dag Eten?

Hoeveel komkommers mag je op een dag eten?

Komkommers zijn grotendeels samengesteld uit water en bevatten slechts 13 kcal per 100 gram. Ze zijn een gezonde en caloriearme groente. Tijdens een dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten. Dit betekent dat je zoveel komkommers als je wilt kunt consumeren zonder je zorgen te maken over de calorie-inname. Dit maakt komkommers een uitstekende keuze voor diegenen die hun gewicht willen controleren of afvallen. Het is belangrijk om te onthouden dat het toevoegen van andere voedzame voedingsmiddelen aan je dieet eveneens essentieel is voor een gebalanceerde en gezonde levensstijl.

Hoe Goed Is Komkommer Voor Je?

Hoe goed is komkommer voor je?

Een komkommer is niet alleen lekker en verfrissend, maar ook nog eens erg goed voor je gezondheid! Deze groente bevat namelijk erg weinig calorieën, waardoor het een ideale snack is als je op je gewicht wilt letten. Maar dat is niet alles, komkommer zit ook nog eens vol met belangrijke voedingsstoffen en vezels die je lichaam nodig heeft.

Een van de voedingsstoffen die je in een komkommer vindt, is kalium. Deze stof is essentieel voor het in balans houden van je vochtgehalte en het handhaven van een normale bloeddruk. Daarnaast bevat komkommer ook vitamine K, wat belangrijk is voor gezonde botten en een goede bloedstolling. En alsof dat nog niet genoeg is, zitten er ook antioxidanten in een komkommer. Deze stoffen helpen je lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en dragen bij aan een sterker immuunsysteem.

Kortom, komkommer is niet alleen een gezonde snack, maar ook een bom van voedingsstoffen. Dus waar wacht je nog op? Voeg wat komkommer toe aan je dieet en geniet van de vele gezondheidsvoordelen die het te bieden heeft!

Welke Groente Meeste Kcal?

Welke groente bevat de meeste calorieën per 100 gram? Hieronder staat een lijst met het aantal calorieën en eiwitten in verschillende groenten:

– Pompoen: 361,1 kcal
– Uien: 361,2 kcal
– Sperziebonen: 362,4 kcal
– Spruitjes: 373,8 kcal

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn nog veel meer groenten waarvan de calorie- en eiwitgehaltes bekend zijn. Deze informatie is bijgewerkt op 3 november 2020.

Welke Groente Laag In Calorieën?

Hier is de hitlijst van groenten met de minste calorieën:
– Wortels bevatten 18 calorieën per 100 gram.
– Bleekselderij bevat 18 calorieën per 100 gram.
– Pompoen bevat 18 calorieën per 100 gram.
– Tomaten bevatten 17 calorieën per 100 gram.
– Courgette bevat 17 calorieën per 100 gram.
– Radijsjes bevatten 16 calorieën per 100 gram.
– Spinazie bevat 15 calorieën per 100 gram.
– Chinese kool bevat 16 calorieën per 100 gram.

Samenvatting 50 hoeveel calorieën zitten er in komkommer

Calorieën In Komkommer (Met Schil) (1 ) En Voedingswaarde Informatie
Calorieën In Komkommer (Met Schil) (1 ) En Voedingswaarde Informatie
Hoeveel Calorieën Zitten Erin Een Komkommer? | Vitamines.Com
Hoeveel Calorieën Zitten Erin Een Komkommer? | Vitamines.Com
Hoeveel Calorieën Zitten Erin Een Komkommer? | Vitamines.Com
Hoeveel Calorieën Zitten Erin Een Komkommer? | Vitamines.Com
Calorieën In Komkommer (Met Schil) (1 ) En Voedingswaarde Informatie
Calorieën In Komkommer (Met Schil) (1 ) En Voedingswaarde Informatie
Voedingswaarde Courgette, Vers Per 100 Gram.
Voedingswaarde Courgette, Vers Per 100 Gram.

See more here: digi4home.com

Learn more about the topic hoeveel calorieën zitten er in komkommer.

See more: digi4home.com/category/drinken

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *